top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSilke Pilon

712 More Things to Draw

Strip- en cartoontekenen doe ik al zolang ik me kan herinneren. Vroeger vulde ik mijn dagen met niets anders dan dat. Ergens is dit de laatste jaren verloren gegaan en gunde ik mezelf de rust en tijd niet meer om hiermee bezig te gaan.


712 more things to draw

Vorig jaar heb ik een Cintiq Tekentablet gekocht en ben ik me bezig gaan houden met digitaal tekenen. Dit was een begin, maar ik tekende eigenlijk alleen maar als ik daar een opdracht voor had. Vroeger was het ongedwongen en maakte het niet uit wat ik tekende.


Ergens voelde ik een blokkade en kon ik niet meer gewoon tekenen om het tekenen. Ik miste inspiratie en mijn creativiteit leek het wat af te weten. Daarom ben ik begonnen in een boekje: 712 more things to draw. 712 woorden en ik kan tekenen wat ik wil, zolang het maar met het woord te maken heeft. Het geeft me de ruimte om creatief te zijn, maar het geeft me ook een kader. Dit laatste is iets dat ik schijnbaar nodig heb, zal wel met leeftijd te maken hebben.


Dankzij het advies van mijn vriendin ben ik dit gaan posten op Instagram. Ik krijg soms erg leuke reacties en dit motiveert mij om nog meer te gaan tekenen. Ik merk dat het motortje weer gestart is, het motortje is een oude diesel, dus het gaat af en toe nog wat moeizaam, maar er is beweging.


Neem eens een kijkje op mijn instagrampagina en volg mijn proces naar het terug vinden van dat ventje van vroeger; ongedwongen en creatief. Jullie mening, tips en/of ideeën zijn ook zeer welkom.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

• SilkArt

Comentários


bottom of page